Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A lekapcsolt ember – ava
  2008-07-25 19:37:29, péntek
 
  A lekapcsolt ember - avagy Halálra ítélve a fogyasztói társadalomban


2008.07.25.

Miközben kis hazánkban a média összes hullámhosszán időnként arról sipítoznak az ügyeletes gazdasági megmondó-emberek, hogy micsoda végzetes késlekedést szenvedünk azzal, miszerint halványlila segédfogalmunk sincsen arról, mikor a rossebbe is fogják végre bevezetni nálunk a közös pénzt (ne feledd, közös lónak turós a háta), vagyis az eurót, aközben egyre másra jelennek meg a hírek és tudósítások arról a szerencsétlen folyamatról, melyben az ún. művelt nyugat ún. középosztálya rongyolódik lefelé, de mégpedig ezerrel. Legutóbb épp a portugál középosztály elszegényedéséről számolt be az egyik napilap internetes változata.
Mit tesz Isten, a helyzet keleten sem jobb! Ott meg a bolgároktól tiltottak le milliárdokra rúgó összeget a korrupció miatt a derék brüsszeli kasszaőrök.

De szép is ez a központilag levezényelt kézi vezérléses ,,játszunk birodalmasdit! Kaptok lóvét, dögivel! Elkölthetitek, dögivel! De csak úgy és csak arra, amire mi mondjuk! Csak azoknál és csak azokkal, akikkel mi mondjuk! Na pitizzél szépen és egyél a tenyerünkből, jó!
No, de legyen elég ennyi a látókörünket szélesítő kitekintésből, sepergessünk csak a saját portánk előtt!

Nem akarom most az időt húzni a Bajnai Gordon-féle ,,tessék csak utánaszámolni, ki kell gyünni annak a nyolcezermilliárdos eu-s támogatásnak" című blődlijével, ez majdnem olyan jól sikerült volt, mint Veres pénzügyminiszter úr ,,még az is lehet, hogy átdátumozták" című, minden kétséget kizáróan mindent taroló magánszáma. Hanem térjünk még vissza kicsinykét erre a bizonyos ,,mikó' a rossebbe is lesz nekünk eurónk és főként milyen árfolyamon?" feliratú kérdéskörhöz.
Az euró bevezetésének indokai csodásak. És vannak is, még pediglen számosan. Igaz, a már-már felhőtlennek mondható konszenzuskényszert beárnyékolja az az aprócska momentum, hogy az embert nem hagyja nyugodni a kisördög. Higgyék el, nem tehetek róla, de megint a történelemből már jól ismert probléma-reakció-megoldás ördögi hármasa sejlik fel előttem.
Veszteségeket szenvedhetünk a valuta átváltásával az árfolyamkülönbségeken. Az ország gazdasága könnyedén játékszerévé válhat a spekulációs erőknek, hiszen a gyenge vagy erős forinttal azt tehetnek, amit csak akarnak. Nem tesz jót a versenyképességnek sem és a többi, és a többi, és a többi. Egyszóval áhítozunk a közös pénz után. Legalábbis legtöbbünk.
De vajon tényleg ennyire szükségünk van az euróra?
A trendek és a folyamatok világosan látszanak már most is. Most a két fő valuta, az amerikai dollár (magánbank által kibocsátott magánbankjegy) és az euró kizárólagossága felé haladunk, hogy aztán a későbbiekben ezeket egyesítve már csak egyetlen valuta uralkodhasson az emberiség pénztárcái felett. Már ha akkor még egyáltalán lesznek pénztárcák. Valószínűleg nem lesznek és az is valószínű, hogy ilyen univerzális valuta sem lesz már forgalomban, mint fém-, illetve papírpénz, gondolom a végső stádiumban már csak, mint elszámolási egység fog funkcionálni az elektronikus pénz, mely tényleges, kézzel fogható valójában már nem is fog létezni, csupán elektronikus világhálózatok végtelen rendszereiben fog ide-oda száguldozni.
Ami a dologban igazán érdekes, az a bankszektorban lezajló hasonló folyamat. Egyfajta centralizáció megy végbe. Az országok ún. nemzeti pénzintézetei - azért írom, hogy ún. nemzeti pénzintézetei, mert ha például megnézed a Magyar Nemzeti Bankot, a magyar államnak, a törvényhozásnak, vagy magának a nemzetnek gyakorlatilag már semmi köze sincs hozzá, csak papíron tartozik a fennhatósága alá -, szóval az egyes nemzetállamok ún. nemzeti bankjai sorra függetlenednek az adott országtól, azaz a tulajdonostól, és már csak a nagyságos és fényességes Európai Porta központi pénzintézetének tartoznak gazsulálni. Ráadásul ezt az abszolút tévesen értelmezett függetlenséget, szabadságot, mint erényt kommunikálják kifelé a nagyvilág számára. Gondolom természeti katasztrófával érne fel, ha valamelyik nemzetállam fogná magát és saját jogon, tehát nem az ún. ,,nemzeti" pénzintézet, hanem az adott állam, mondjuk kamatmentes pénzt bocsátana ki. Azonnal kitörne a skandallum, de minimum leváltanák, vagy ha az nem megy, eltennék láb alól azt, aki ezért felelős. Talán valamelyik tökösebb kormányfő, vagy elnök, mondjuk Chavez barátunk be meri vállalni ezt a merész húzást.
Na, szóval az ún. ,,nemzeti" bankok már csak az Európai Unió Központi Bankjának gazsulálnak. Ez a privilegizált helyzetben lévő pénzintézet - ha a hagyomány állításának hinni szabad - az egyetlen olyan európai uniós intézet, ahova még az Európai Unió számvevőszéke sem teheti be a lábát. Ha valami visszásság vagy gond merülne fel, a vizsgálódó számvevőszéki szakembert udvariasan, de határozottan megállítják a bejáratnál, maximum hellyel és kávéval kínálják a portánál, majd közlik vele, hogy innentől kezdve ők veszik át az ügyet, és természetesen ki fogják vizsgálni annak rendje és módja szerint.
Tetszik érteni? Majd az ügy érintettje kivizsgálja az ügyet. Ilyen van? Ilyen van.
Na, szóval kontinentális léptékekben igazából már csak egy olyan pénzintézet van, ami számít, a többi a keze alá dolgozik. Valahogy úgy, mint az USA-ban a FED (Federal Reserve System), azaz az Amerikai Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő intézmény. A FED tulajdonképpen egy magánpénzintézet. Jó, tudom, ott van még Svájc, de az egy másik történet.

Végül egy világvaluta egy világbank, azaz egy kézben a lóvé.
Ja! Majd' elfelejtettem! Ráadásul, csak hogy tetézzük a bajt, mi magyarok pénzügyileg rendkívül buták, elmaradottak vagyunk! (Legalábbis a pénzünkért ácsingózó külföldi nagyokosok szerint.) No persze azért fejlődőképes ez a nép, nem kell félteni bennünket! Adósodj el! Vegyél fel hitelt! Használj készpénzkímélő fizetőeszközöket! Vásárolj most, fizetni ráérsz később is! Ez az igazi XXI. századi megoldás! Csak itt, csak most és csak neked!
A messzi Ámerikában lázadozik mán a büdös bunkó prosztó, nem tetszik neki, hogy ezentúl kötelező jelleggel magánál kell majd hordania a személyi igazolványt. Pedig ez nem más, mint egy szervesen egymásra épülő folyamat. Mobiltelefon, GPS, hitelkártya, biometrikus személyi igazolvány, s legvégül a bőr alá beültetett mikrochip, mely tartalmazni fogja az összes adatodat. Még a bankszámlád adatait is!
A mobilodon, a Globális Helymeghatározó Rendszeren, de a vásárlásaidat lekeresve még a hitelkártyád használatán keresztül is követhető, ellenőrizhető (ne adj' isten, még lehallgatható is) vagy.
Igen, erre mind szükség van, mert, hogy a terrorizmus elleni háború!
A régi, jól bevált recept szerint tehát adva van egy probléma, arra a média manipulációit követően a társadalomtól érkezik valamiféle reakció, amire aztán a hatalom gépezete kitermel egy, az ő érdekeiket szolgáló, ám a polgárok, a társadalom érdekeivel ellentétes megoldást.
Az indokok most is - mint általában mindig - csodásak. És vannak is, még pediglen számosan.
Micsoda remek dolog is ez a bőr alá beültethető chip. Gondoljanak csak bele! Nem kell többé buszbérletért sorba állni, csak annyit fizetnek, amennyit utaztak. Nincs többé adócsalás, feketézés. A kiérkező mentős azonnal le tudja olvasni, a segítségnyújtásra szoruló beteg egészségügyi adatait, megszűnnek az utcai rablások a bolti betörések, hiszen nincs készpénz, amit el lehetne lopni, így valószínűleg a gyilkosságok száma is csökkenni fog. Most mondják meg nekem, de őszintén, hát nem ez a szép új világ?
Én aszondom: NEM!
Ez a rossz új világ!
Mert mi történik akkor, ha kikapcsolják a chipedet? Teszem azt szélsőségesnek bélyegez meg az uralkodó hatalom, vagy a társadalom érdekeivel ellentétes egyénnek, esetleg antiszociális elemnek nyilvánítanak mondjuk csak azért, mert eltérsz a mainstream, azaz a fősodratú gondolkodástól.
Mi történik akkor, ha kikapcsolják a chipedet?
Megmondom mi fog történni. Egyik pillanatról a másikra a fogyasztói társadalom halálra ítéltje válik belőled.
Képzeld csak el, még egy pohár szódavizet sem tudsz venni, mert nincs nálad pénz, pontosabban elvették tőled a gazdasági folyamatok cseréjéhez szükséges és mindenki által általánosan elfogadott jelrendszer használatának a jogát. Magyarán mondva éhen fogsz dögleni. De nem is, előbb szomjan, mert, hogy víz nélkül nem bír ki annyit az ember, mint élelem nélkül, ergó szomjan halnál. Mindegy, a lényeg, hogy ebbe bizony záros határidőn belül minden kétséget kizáróan, egész egyszerűen beledöglenél. De ne bánkódj, minden rosszban van valami jó, talán börtönökre sem lenne szükség. Erre a kis időre minek? Pár nap alatt úgy is végez veled az éhség és a szomjúság.
Ma, ha kimerült a hitelkártyád, vagy egész egyszerűen csak otthon felejtetted, csak előveszed a bukszádat, és fizethetsz készpénzben is. De ha csak a chip van, és nem te rendelkezel felette, de még csak beleszólásod sincs abba, hogyan működik, pillanatok alatt kiszolgáltatottá válsz, és függőségbe kerülsz. Vékony cérnaszálon függ az életed, és ha netalán tán nem vagy szimpatikus a chipet működtetők számára, ezt a cérnaszálat láthatatlan kezek könnyedén elnyisszanthatják, te pedig a feneketlen mélységbe zuhansz.
De mit hoz az emberiség számára az ilyen jövő?
Az eddigieknél is jobban felértékelődik majd az informatikai tudás. Ha képes vagy behatolni a rendszerbe, te magad is átírhatod az adataidat, vagy akár a bankszámládat is. Még hogy nem lesz adócsalás?! Ugyan kérem! Soha nem látott mértékűek is lehetnek!
Egyvalamit ne feledj! Ahogy egy embert - pontosabban annak chipjét - egy pillanat alatt kikapcsolhatják, ennyi erővel ugyanezt megtehetik majd egész országokkal is! Miért ne?
Az új világháború minden bizonnyal már a cybertérben fog lezajlani. Ráadásul, csak azért, hogy ezúttal is tetézzük a bajt, a világ talán legjobb programozói az indiaiak és az oroszok. Persze nincs is mit csodálkozni ezen, hiszen a kevésbé fejlett infrastruktúrának köszönhető hátrányt tudással kellett kompenzálniuk. És ők kompenzálták is. Úgy hogy azért még nincs egészen lejátszva a dolog.

Addig is, amíg politikai osztályunk legnagyobb megelégedésére kis hazánkban is bevezetik végre a közös pénzt, az eurót, mindenki fokozottan figyeljen és ügyeljen a pénzére, mert ezeknek semmi sem drága, hogy egy gombnyomásra lekapcsolják az emberiséget!
Isten áldja Magyarországot!

A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu
FÚSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pénzügyminiszter, kiszolgáltatottá, fizetőeszközöket, magánpénzintézet, kikapcsolhatják, kizárólagossága, helymeghatározó, pénzintézetének, törvényhozásnak, gondolkodástól, segédfogalmunk, világhálózatok, függetlenséget, katasztrófával, megelégedésére, magyarországot, készpénzkímélő, függetlenednek, bankszektorban, felértékelődik, szélsőségesnek, tulajdonképpen, gyakorlatilag, centralizáció, rendszereiben, pénzintézetei, elkölthetitek, kontinentális, jegybankjának, privilegizált, számvevőszéke, természetesen, számvevőszéki, használatának, elfelejtettem, tulajdonostól, lekapcsolt ember, fogyasztói társadalomban, média összes, ügyeletes gazdasági, közös pénzt, szerencsétlen folyamatról, portugál középosztály, egyik napilap, helyzet keleten, bolgároktól tiltottak, korrupció miatt, derék brüsszeli, központilag levezényelt, látókörünket szélesítő, saját portánk, időt húzni, Bajnai Gordon-féle, Magyar Nemzeti Bankot, Európai Porta, Európai Unió Központi Bankjának, Európai Unió, Federal Reserve System, Amerikai Egyesült Államok, Globális Helymeghatározó Rendszeren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Rátalálsz  Egy bizonyos határt  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mindig jusson idő nevetni  Nem számIt  Tanuld meg ezt a versemet  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Egy bizonyos határt  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Esti kép  Radikális szeretet  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Png lepke  képre írva  Nagyi telefonál  Éretlen vers  képre írva  Png lepke  Kerüld el az evangélium örömén...  Idő  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Krisztinától  Png csokor  Jó éjszakát  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  A másik dolog,  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Reggel van  A Megváltó szolgálatában  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A sors  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy bizonyos határt  Png férfi  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
lekapcsolt ember, fogyasztói társadalomban, média összes, ügyeletes gazdasági, közös pénzt, szerencsétlen folyamatról, portugál középosztály, egyik napilap, helyzet keleten, bolgároktól tiltottak, korrupció miatt, derék brüsszeli, központilag levezényelt, látókörünket szélesítő, saját portánk, időt húzni, bizonyos &#8222, euró bevezetésének, már-már felhőtlennek, valuta átváltásával, ország gazdasága, spekulációs erőknek, gyenge vagy, közös pénz, folyamatok világosan, amerikai dollár, euró kizárólagossága, későbbiekben ezeket, emberiség pénztárcái, végső stádiumban, elektronikus pénz, dologban igazán, magyar államnak, nemzetnek gyakorlatilag, egyes nemzetállamok, adott országtól, abszolút tévesen, nagyvilág számára, adott állam, merész húzást, privilegizált helyzetben, hagyomány állításának, egyetlen olyan, vizsgálódó számvevőszéki, olyan pénzintézet, pénzünkért ácsingózó, messzi Ámerikában, büdös bunkó, személyi igazolványt, szervesen egymásra, összes adatodat, bankszámlád adatait, vásárlásaidat lekeresve, hitelkártyád használatán, terrorizmus elleni, média manipulációit, társadalomtól érkezik, hatalom gépezete, társadalom érdekeivel, indokok most, kiérkező mentős, segítségnyújtásra szoruló, utcai rablások, bolti betörések, gyilkosságok száma, uralkodó hatalom, fősodratú gondolkodástól, fogyasztói társadalom, pohár szódavizet, gazdasági folyamatok, chipet működtetők, cérnaszálat láthatatlan, feneketlen mélységbe, emberiség számára, ilyen jövő, informatikai tudás, embert &#8211, pillanat alatt, világ talán, kevésbé fejlett, gombnyomásra lekapcsolják, szocialista nagyváros, pénzügyminiszter, kiszolgáltatottá, fizetőeszközöket, magánpénzintézet, kikapcsolhatják, kizárólagossága, helymeghatározó, pénzintézetének, törvényhozásnak, gondolkodástól, segédfogalmunk, világhálózatok, függetlenséget, katasztrófával, megelégedésére, magyarországot, készpénzkímélő, függetlenednek, bankszektorban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.